Reset My Skin levert standaard een retour formulier bij je bestelling voor de producten die je terug wilt sturen. Reset My Skin neemt alleen producten terug wanneer deze compleet zijn, niet geopend, in de originele verpakking zitten, niet beschadigd zijn en binnen de retour-tijd bij ons binnen is gekomen.

Verpakkingen die geopend of deels geopend zijn kunnen niet geretourneerd worden. De retour-kosten worden in geen enkel geval door Reset My Skin vergoed. Wel krijg je van de correct en volledig geretourneerde artikelen het geld op je rekening. Na ontvangst van de retour-artikelen, neemt Reset My Skin de retour direct in behandeling en tracht ernaar om binnen maximaal 5 werkdagen het geld terug te storten op je bankrekening (hoe snel het geld op je rekening staat vanaf het moment dat Reset My Skin het heeft overgemaakt, is afhankelijk van de bank die je hebt en of er een weekend of vrije dagen tussen zitten).

Reset My Skin informeert je tijdig over de status van de geretourneerde artikelen die correct, volledig en onbeschadigd bij ons binnen zijn gekomen. In het geval dat tijdens het transport de producten beschadigd of zoek raken, stuurt Reset My Skin voor die artikelen in geen enkel geval het geld terug op je bankrekening. In dit soort gevallen kun je een verhaal doen bij het transport bedrijf. Wel zullen wij je naar juistheid informeren over de status die bij ons bekend is.

Reset My Skin controleert bij de ontvangst van de retour artikelen of er zichtbare schade aan de retour-verpakking zichtbaar is. Vervolgens maken wij bij het openen van de retour-verpakking en het uitpakken van de producten een serie foto’s. Deze foto’s worden in het archief van Reset My Skin opgeslagen en zijn bedoeld om alle misverstanden te voorkomen en jou te kunnen voorzien van juiste informatie. Dit gehele proces is noodzakelijk om de geretourneerde artikelen zo snel mogelijk te kunnen afhandelen en de resterende bedragen waar je recht op hebt tijdig te kunnen overschrijven op het rekeningnummer die tijdens de bestelling bij ons bekend is gemaakt.

Mocht je anders betaald hebben dan iDEAL (€0,35 transactiekosten) en er worden meer transactiekosten gemaakt om jouw geld terug te storten, dan wordt dit ten alle tijden met het rechthebbende bedrag verrekend. Uiteraard ontvang je een email wanneer dit het geval is.